top of page

Profile

Join date: Oct 26, 2022

About

Er zijn verschillende onderdelen van een douchekraan. Een onderdeel is de douchebekleding, de buitenste esthetiek van de kraan. Het bestaat uit een metalen ring en een externe handgreep. Dit onderdeel regelt de aan- en uitfuncties van de kraan, evenals de waterdruk en temperatuur. Het handvat op een spoelkraan kan enkel of dubbel zijn. Sommige staten vereisen dat de kraan een enkele handgreep heeft, omdat een dubbele handgreep kan leiden tot brandwonden wanneer warm water zich vermengt met koud water.


De onderdelen van een douchekraan worden ook wel kranen en leidingen genoemd. De kleppen worden gebruikt om het volume en de temperatuur van het water te regelen. Een paar andere onderdelen van een douchekraan zijn de beluchter en de slanggeleider. Deze onderdelen regelen de hoeveelheid water die uit de kraan stroomt en stellen de gebruiker in staat om de hoeveelheid water te kiezen die hij wil gebruiken. Sommige kranen hebben een vacuümonderbreker om terugstroming van verontreinigd water te voorkomen.


Twee soorten kleppen


Sommige kranen gebruiken twee soorten kleppen, een voor warm water en een voor koud water. Een wijdverspreide kraan heeft aan elke kant een klep en een midden voor het koude water. Dit is het meest voorkomende type kraan en vereist het boren van gaten in de gootsteen of het aanrecht voor installatie. Dit type kraan maakt ruimte vrij op uw gootsteen of aanrecht en maakt het opruimen gemakkelijker. Deze stijl wordt echter niet aanbevolen voor koude klimaten of op buitenmuren.


Door het probleem met uw kraan te identificeren, kunt u bepalen welke delen van de kraan moeten worden vervangen. De eerste stap bij het oplossen van problemen met een kraan is het identificeren van het modelnummer. Dit kan in de installatiehandleiding of in de onderhoudsgids staan ​​en bevat zelfs explosies van onderdelen. De meeste van deze documenten bevatten stappen voor het reinigen van de beluchter en het voorkomen van lage waterdruk.


Makkelijk te vinden


Zodra u het onderdeel hebt geïdentificeerd dat u nodig hebt, is het gemakkelijk om een ​​vervanging te vinden. De meeste kraanonderdelen zijn generiek, maar sommige zijn niet meer leverbaar. Controleer het modelnummer om te voorkomen dat u de verkeerde koopt. Let er bij het installeren van een nieuwe kraan bovendien op dat de merknaam overeenkomt met de onderdelen in de kraan.


Een douchekraan heeft veel onderdelen. De patroon, het hoofdbestanddeel van een badkuipkraan, regelt bijvoorbeeld de waterstroom en temperatuur wanneer aan de hendel wordt gedraaid. De cartridge kan beschadigd raken of verslijten en moet worden vervangen. Dit deel van de kraan is meestal het eerste onderdeel dat moet worden vervangen als de temperatuur laag is.


Douchekranen kunnen in verschillende stijlen worden geleverd


Douchekranen kunnen in verschillende stijlen worden geleverd. Een dubbelgreeps kraan heeft bijvoorbeeld twee grepen om warm en koud water te regelen. Een kraan met drie hendels heeft drie hendels om de waterstroom te regelen. De kranen zijn ook voorzien van een omsteller, waardoor het water tussen de douchekop en de doucheopzetstukken kan stromen. Sommige kranen hebben zelfs een handdouche. Deze douchekoppen hebben meestal een slang die aan de buis is bevestigd, waardoor het gemakkelijker is om in de badkamer te manoeuvreren.

M

maryannaktv4z

More actions
bottom of page